Gott Nytt Öppen Scen

Publicerad 5 januari 2012

Gott Nytt År!

Nu är det 2012 och Öppen Scen har funnits i snart två år. Alltihopa startades som ett prov med några få testgrupper för att se om Öppen Scen var en idé att satsa på. Det var det. I slutet av 2011 var vi 52 medlemsgrupper på Öppen Scen. Det är fantastiskt!

Snart kommer det att komma upp helt nya övningar på Öppen Scen.
Unga Klara har nämligen påbörjat ett nytt projekt: Tillsammans är vi David.
En historia om en pojke som i samband med en omskärelse skadas och efter råd av läkare uppfostras som flicka. Pjäsen kretsar kring frågan om könsidentitet och genus.
Manus Erik Uddenberg, regi av Gustav Deinoff.

Föreställningen riktar sig till gymnasiet men de övningar som läggs upp på öppen scen kan självklart göras av alla.

De jag egentligen är spelas fortfarande på skolor runt om i hela Stockholms län och vi är väldigt glada för alla scener om superhjältar, alter egon och identiteter som kommer in. Vem är du egentligen? Har du superkrafter?

Och så är det scener om föräldrar och uppfostran. Det är alltid lika aktuellt! Inte minst nu när det debatteras och diskuteras så mycket om hur det står till med den svenska skolan. En fråga jag ställer är om det är skolans och lärarnas ansvar att uppfostra barn. Eller ska föräldrarna göra det? Vad tycker du? Gör en scen om det och skicka till oss så vi får veta vad du tycker.

Ha det så bra!