Tillsammans är vi David

Publicerad 28 februari 2012

Snart, snart är det premiär för Tillsammans är vi David på Unga Klara. Det är en teaterföreställning om vem man är, vilket kön man är (och har) och vilken identet man blir tilldelad. Det är lite krångligt det här, men det är därför vi vill prata om det. Vi har pratat jättemycket om hur man ska/bör vara som tjej och hur man ska/bör vara som kille. Kan man välja det där själv? Eller vem är det som väljer åt en?
Måste man vara tjej eller kille eller kan man vara både och eller varken eller…det går runt i mitt huvud bara av att skriva det här.

Vad tycker du? Finns det några regler för hur tjejer ska vara? Och killar?

Och en sak till: allt är inte vad det ser ut att vara. Vänd upp och ned på datorn (eller på dig) och kolla vad som händer med mannen på bilden!