Nu åker vi igen

Publicerad 1 mars 2012

Öppen Scen börjar bli berest! Verkligen.
Det startade i Stockholm, i city, på teatern här. Öppen Scen föddes och började ropa ut att ”det här är en bra grej. Kom och va’ med!” Och folk var med. Så Öppen Scen tog sitt pick och pack (övningar och texter och fina flyers som ser ut som stora fingrar) och reste runt i hela Stockholm. Mest med tunnelbana, men också med buss, och ibland även med brev. Öppen Scen vet inga gränser!
Öppen Scen besökte skolor och fritidsgårdar, och lärarrum och teatergrupper. Många anslöt sig! ”Det är ju viktigt det här!” ”En cool grej” ”Alltså, det är såna grejjer man liksom måste prata om.” Så där lät det.

”Jaha”, tänkte Öppen Scen. ”Det här var ju intressant. Och roligt. Undrar om det är fler som vill vara med?”
Öppen Scen packade åter igen sina saker och drog iväg på turné. Nu nöjde den inte sig med Stockholm. Nä, nu var det dags för resten av Sverige.  Sundsvall, Visby, Lund, Varberg, London…
London? Japp. Öppen Scen hade tagit en tur till London också, när den ändå var på gång liksom. Varför stanna i Sverige när det finns en hel värld som väntar på att få vara med.

Nu delade Öppen Scen upp sig. Ibland var den i Stockholm. Ibland reste den till London och ibland tog den en tur till Reimes i Frankrike. Det fanns ingen hejd på Öppen Scens framfart. Brooooooooooooooom! Gasen i botten. Ut i världen bara.

”Det är ju viktigt det här! Man måste, alla måste, ju få vara med och prata. Prata om sånt man tänker på. Typ… ja men om man har en mamma som är dum ibland. Eller en kompis. Eller om man sitter och funderar på varför man måste ha klänning bara för man är flicka. Sånt. Det är viktigt ju! Och varför bara säga det när man kan visa också! Då fattar fler. Även om man inte pratar samma språk. Det är bra. Jag tycker i alla fall det.”
Så sa Öppen Scen när vi pratade härom dagen. Öppen Scen gick runt och packade sina saker igen: Övningar både på svenska och engelska, flyers, en videokamera (”Och strömsladd. Den har dåligt batteri” säger Öppen Scen). ”Jag ska till Kurdistan nu. Ska kolla om de har nått de vill prata om. Och visa.”
Sen pratade vi om Kurdistan. Var det ligger och om det är ett land och så. ”Ja, det är sånt jag ska undersöka”, svarade Öppen Scen. ”Jag åker på söndag.”

Så nu drar Öppen Scen ut i världen igen. Till Kurdistan!