Dags för turné!

Publicerad 19 september 2012

Nu drar Teaterspridaren igång! Öppen Scen och Teaterspridaren ska åka land och rike runt och ge alla som vill chans att upptäck teaterns fantastiska värld.

Teaterns värld är en värld full av mysterier och fantasi. Och ja, vad som helst kan hända. En bebis kan bli en fågel som blir en noshörning som räddar sig tillbaka till livet genom att äta och slå klackarna ihop. I teaterns värld kan vem som helst bli vem som helst och lämna det man inte gillar för att pröva nått nytt. I teaterns värld kan mamma och pappa bli sams igen, här kan bästa kompisen som lämnade komma tillbaka och man kan flyga på riktigt -utan flygplan. Och allt är sant, om man vill. Vill man inte att det ska vara sant väljer man en ny roll och en ny sanning. Så enkelt är det! Man får prova och tänja gränser, testa kostymer och klä sig i masker. Det är inte svårare än att man tar tillbaka barnets lek för en stund och skapar fritt tills man känner att man är klar. Då kopplar man bort leken, tar sig tillbaka till sin egen verklighet och traskar ut i vardagen igen. Men nu med vetskapen om att leken och teatern alltid finns där när helst man vill plocka fram den igen.

Vill du vara med? Öppen Scen har öppet dygnet runt. Här finns magin och fantasin inkapslad i texter och övningar som levandegörs av dig och dina vänner. Och håll koll på teaterspridaren, den kommer snart till där du bor!