FAQ

Scener

Hur lägger jag upp mina scener på Öppen Scen?

Logga in på Öppen Scen. Genom att klicka på länken LADDA UPP EN SCEN kan du sedan lägga upp din grupps scener från din dator, du behöver Internetuppkoppling. Du kan välja att ladda upp filmen på Öppen Scen eller att ladda upp filmen på YouTube och sedan klistra in filmens YouTube ID. När du klickar på LADDA UPP EN SCEN får du svara på följande frågor: Scenen avser text / övning: (Här kopplar du ihop rätt Scen/Film med rätt Text/Övning) Namn på scenen: (Här fyller du i namn på scenen som gruppen spelat in) Beskrivning av scenen: (Beskrivning av vem som spelar och vad scenen innehåller. Tex Dieselverkstaden presenterar Övning 1: Tjänstekvinnans son, improvisationsövning.) För att använda en existerande YouTube video ange dess ID: (Här klistrar du in det YouTube ID som din film har, om du redan laddat upp den på YouTube. Om du inte redan har laddat upp filmen på YouTube kan du göra det enkelt i nästa steg. Ha din filmfil redo och klicka på "Fortsätt" nedan.

Kan någon annan ta bort en scen som jag har lagt upp?

Ja, men endast administratören på Unga Klara/Öppen Scen. Unga Klara förbehåller sig rätten att ta bort scener som inte är passande eller konstruktiva för Öppen Scens ändamål.

Kan jag ta bort scenerna?

Ja, var och en som har lagt upp en scen kan också radera sina egna scener.

Vem kan kommentera scenerna?

Alla som är registrerade kan kommentera scenerna. Vi uppmanar till konstruktiva kommentarer. Öppen Scen kan radera kommentarer som inte är i gott syfte.

Kan scenerna/filmerna vara hur långa som helst?

Öppen Scen använder sig av YouTube som har en maxgräns på 2GB. Scenerna får inte vara längre än 10 minuter.

Vad måste jag tänka på när jag spelar in?

Först och främst måste man ha en filmkamera eller en digitalkamera med filmfunktion. Se till att ljudet fungerar bra. Tänk på att filma så att hela scenen syns, så att inte någon av aktörerna är utanför bilden. Spela in och kolla gärna kvaliteten innan ni lägger den upp på Öppen Scen.

Kan alla se mina scener?

Ja, alla som besöker Öppen Scen kan titta på scenerna, men för att kommentera och delta i arbetet själv, måste man vara inloggad.